COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Asiakkaan tilanne ja tausta

Carl af Ugglasin isältään perimä kartano sijaitsee kauniilla Mälaren-järven rannalla, Södermanlandin maaseudulla, ja ilman julkisivusta löytyviä halkeamia olisi idylli täydellinen.

Carlin mukaan perhe on asunut kartanossa useita vuosia, ja koko tämän ajan rakennuksen seinissä oli ollut halkeamia eivätkä ovet sulkeutuneet kunnolla. Mutta mitä ongelmalle olisi voinut tehdä? Carl toivoi, ettei tilanne ainakaan pahenisi.

Kesällä 2018 kävi kuitenkin juuri näin. Halkeamien määrä sekä ulkoseinissä että keittiön vieressä kasvoi. Lisäksi ne sisäovet, joiden kanssa perheellä oli ollut aikaisemmin ongelmia, eivät menneet kiinni enää lainkaan.

Kartanon historia muuttuu entistä kiinnostavammaksi, kun laskeutuu kartanon kellariin. Sieltä voi löytää edelleen vanhat vankityrmät, joiden ovissa on entisaikojen vankien ruokintaa varten tehdyt luukut. Mutta nyt niitä ei saanut enää kiinni. Lisäksi lattia oli vinossa ja yksi holvikaarista oli kallistunut niin voimakkaasti, että koko huone tuntui vinolta.

Asiakkaan vaihtoehdot

Carl oli toivonut monen vuoden ajan, että ongelmalle ei tarvitsisi tehdä mitään. Syksyllä 2018 tämä ratkaisu oli kuitenkin tullut tiensä päähän, sillä kellariholvin tiiliskivet alkoivat löystyä ja halkeamien koko vain kasvoi.

Carl alkoi etsiä vaihtoehtoja ja mietti yhtenä ratkaisuna myös geopolymeeriteknologiaa, johon olin tutustunut aikaisemmin. Se vaikutti olevan kiinteistön kannalta helpompi ratkaisu kuin paalutus. Kukaan perheen jäsenistä ei halunnut ryhtyä kaivutöihin, ja vanhassa rakennuksessa suurin osa sen historiasta sijaitsee juuri seinissä. Niinpä Carl päätti ottaa yhteyttä Geobeariin.

Miksi Geobear?

Kartoituskäynnin aikana havaittiin, että keittiön lattia oli painunut kantavien sisäseinien yläpuolella 35−68 millimetriä.

Geobearin menetelmillä kellarin kantavat seinät voitiin stabiloida poraamalla vain pienet reiät tiililaattojen väleihin. Kuorma-auto voitiin pysäköidä suoraan oven eteen, eikä työmaalla tarvittu lainkaan isoja koneita ja kaivutöitä, vain käsikäyttöinen porauskalusto.

Geobear tarjosi nopean ratkaisun niin työn kuin toimituksenkin osalta ja yhdessä perusteellisen kartoituksen kanssa se loi turvallisuuden tuntua ja sai Carlin valitsemaan Geobearin geopolymeeri-injektoinnin muiden vaihtoehtojen sijaan.

 

Video Geobearin työstä kartanolla

 

Geobearin ratkaisu ja lopputulos

Geobear stabiloi kohteen keskittyen kantavien seinien ympärillä olevaan alueeseen, joka oli kärsinyt painumisesta kaikista eniten.

Maaperän kantokyvyn lisäämiseksi porattiin kaikkiaan 9 injektioreikää, ja työ oli valmis yhdessä päivässä.

Carl perheineen voi nyt viettää kartanolla monta upeaa kesää ilman pelkoa painumaongelmista.

 

Stabilointi ja nosto
KATEGORIA……………………………………KARTANO
FOKUS……………………………………STABILOINTI
SIJAINTI………………………….STRÄNGNÄS, RUOTSI
AJANKOHTA…………………………TAMMIKUU 2019
TEKNOLOGIA………. GEOPOLYMEERI-INJEKTOINTI

Vastaavanlaisia projekteja

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.