COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Painuminen ei pysäytä liiketoimintaasi talvellakaan
(28/09/2019)

Kesä on aikaa, jolloin rakennusteollisuus kukoistaa – ainakin täällä pohjoisessa, jossa säiden kausivaihtelut on melkoisia. Vaikka useimmat rakennusprojektit etenevät monissa isoissa yrityksissä ja infrastruktuurihankkeissa  ilman ongelmia talvellakin, harva tietää, että myös painumaongelmia voidaan ratkoa ympäri vuoden. Oli kyseessä sitten tehdas, keskusvarasto, toimistorakennus tai liikekiinteistö, Geobear pitää huolen siitä, että toimintasi pysyy tuottavana ja turvallisena, vaikka lumi olisi jo ehtinyt peittää painuneet rakenteet.

Painuminen ei pysäytä liiketoimintaasi talvellakaan
Kaupallisia kohteita voidaan auttaa myös kovilla pakkasilla

Talvella tehtäviä korjaustöitä haittaavat useat muutkin tekijät kuin vain kohmeiset sormet ja varpaat. Pohjoismaissa esimerkiksi routa voi ulottua jopa kahden metrin syvyyteen, ja lumen luominen ennen korjaustöiden aloitusta tai jopa niiden aikana kuluttaa tehokasta työaikaa. Talvisaikaan myös päivänvaloa on vain muutamia tunteja päivässä (ja kaamosaikana ei sitäkään), mikä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi työntekijöiden turvallisuus on varmistettava riittävällä valaistuksella.
Talvi voi siis olla melko synkkää aikaa korjausrakentamisen kannalta, mutta me Geobearilla pystymme ylläpitämään kaupallisten kiinteistöjen, julkisten rakennusten, logistiikkakeskusten ja tuotantolaitosten toiminnan jatkuvuutta haasteista huolimatta. Geobear käsittelee pääasiassa perustusten alla olevaa maaperää, ja vallitsevan rakennustavan mukaan perustukset on routaeristetty tai ulotettu niin syvälle, ettei routa ja pakkanen pääse vaikuttamaan niihin. Myös rakennuksista karkaava hukkalämpö riittää usein estämään alapuolista maaperää jäätymästä. Lisäksi useimpien varastotilojen, tehdasrakennusten ja liikekiinteistöjen lattioiden ja laattojen nostot voidaan toteuttaa täysin rakennuksen sisätiloista käsin, mikä tarkoittaa sitä, että työt etenevät jouhevasti vuodenajasta riippumatta. Asiakkaan toiveista riippuen töitä voidaan tehdä myös öisin.
Toki poikkeuksiakin löytyy, kuten täysin kylmillään olevat rakennukset tai rakennukset, jotka ovat niin vanhoja, ettei niillä ole kunnon routasuojausta. Tällaisten rakennusten oikaiseminen tai tukeminen talvikuukausina arvioidaan aina tapauskohtaisesti.
Geobearin tarjoama geopolymeeri-injektointiratkaisu parantaa koko perustusrakennetta, sillä se lisää maaperän kantokestävyyttä ja toimii samalla myös lämmöneristeenä estäen routaa ja pakkasta tunkeutumasta syvemmälle maaperään. Mitä tulee geopolymeerien teknisiin ominaisuuksiin, maaperän lämpötilan tulee olla -15−+60 astetta. Injektointi voidaan siis toteuttaa, vaikka ilma olisi tätäkin kylmempää. Toisin sanoen talvikuukausina merkittävin haaste on työntekijöiden lämpimänä pysyminen, kun taas itse tekniikka toimii säässä kuin säässä.

 

Painuminen ei pysäytä liiketoimintaasi talvellakaan

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.