COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Painumariskien hallinta logistiikkakeskuksissa

(03/04/2025)

Kansainväliselle kaupalle välttämättömän logistiikkateollisuuden arvoksi arvioitiin yli 8,4 biljoonaa euroa vuonna 2021, ja sen arvon ennustetaan ylittävän 13,7 biljoonaa euroa vuoteen 2027 mennessä. Tällä teollisuuden alalla viivästykset eivät ole vaihtoehto; kiinteistöpäälliköiden on ylläpidettävä jatkuvaa toimintaa, jotta globaali toimitusketju toimii sujuvasti. Paul Garthwaite, geoteknisen urakoitsijan Geobearin kaupallinen johtaja, käy läpi logistiikkakeskusten painumisen taloudellisista vaikutuksista, häiriöiden mahdollisista kustannuksista ja strategioista toiminnan ylläpitämiseksi kiinteistöissä.

Painuminen on merkittävä riski logistiikkakeskuksille, mikä aiheuttaa epätasaisia ​​lattioita ja halkeamia betonilaattoihin. Nämä ongelmat häiritsevät toimintaa, vahingoittavat laitteita tai varastoa ja vaarantavat työpaikan turvallisuuden. Jos painumisen varhaisia ​​varoitusmerkkejä ei tunnisteta ja tyydytään raskaisiin korjausratkaisuihin, voi tämä johtaa kalliisiin seisokkeihin ja häiritä kriittisten laitosten tehokkuutta ja kannattavuutta.

 

Logistiikkakeskuksissa painumisen uhka 

Painuminen tapahtuu, kun rakennetun omaisuuden alla oleva maa vajoaa, siirtyy tai muodostaa tyhjiöitä, mikä aiheuttaa rakenteen painumista. Logistiikkakeskuksissa tämä johtaa usein epätasaisiin lattialaattoihin, mikä voi häiritä automatisoituja järjestelmiä, uhata turvallisuusprotokollaa ja johtaa merkittävään toiminnan tehottomuuteen.

Laatoille on asetettu tiettyjä standardeja logistiikkakeskuksissa, missä tarkat toimintatavat ovat tärkeitä. Automatisoidut järjestelmät, kuten kuljetinhihnat ja automaattiset varastointi- ja palautusjärjestelmät, ovat riippuvaisia ​​vakaasta ja tasaisesta pinnasta toimiakseen tehokkaasti. Rakenteiden painumasta johtuvat lattian korkoerot voivat aiheuttaa odottamattomia seisokkeja, laitevikoja ja ylimääräisiä ennalta arvaamattomia korjauksia.

Epätasaiset tai liikkuvat lattialaatat voivat aiheuttaa varaston hyllyjen taipumista, mikä heikentää niiden turvallista käyttöä ja hyllyt voivat romahtaa. Epätasaisilla lattioilla operoiva trukkiliikenne joudutaan pahimmassa tapauksessa keskeyttämään.

Trukkien käytön jatkaminen epätasaisella ja halkeilevalla lattialla lisää onnettomuuksien ja lisävaurioiden riskiä, ​​mikä voi vaarantaa työntekijöitä ja tavaroita aiheuttaen lisää odottamattomia keskeytyksiä.

 

Varhaisten varoitusmerkkien tunnistaminen

Painuminen ei aina ilmene välittömänä kriisinä. Tilojen käyttäjien tulee tarkkailla varhaisia painuman ​merkkejä, kuten halkeamia seinissä ja lattioissa. Nämä hienovaraiset merkit voivat kasvaa vakaviksi toimintahäiriöiksi ja turvallisuusriskeiksi, jos niitä ei oteta huomioon. Näiden varoitusmerkkien ennakoiva tunnistaminen, mittaaminen ja hallinta on ratkaisevaa kalliiden huoltojen ja korjausten välttämiseksi.

 

Taloudelliset vaikutukset: esimerkki tosielämästä

Painumisella voi olla vakavia taloudellisia ja toiminnallisia seurauksia. Tämä oli ilmeistä yhdessä Euroopan suurimmassa pullotuslaitoksessa Lounais-Englannissa, jossa jopa 36 mm:n erot häiritsivät toimintaa. Ongelma tuli ilmi vasta sen jälkeen, kun 80 000 m²:n laitos oli täysin kuormitettu, mikä ylitti toleranssirajat ja vaaransi sen lattialaattojen rakenteellisen kestävyyden.

Perinteinen tuenta, jota usein käytetään perustusten vakauttamiseksi ei ollut sopiva sen vaatimien kuukausien keskeytyksen vuoksi, mikä aiheuttaisi myös huomattavia taloudellisia menetyksiä. Sen sijaan Geobear toteutti räätälöidyn ratkaisun käyttämällä pieniä, liikkuvia poraus- ja injektointiyksiköitä, jotka oli suunniteltu sopimaan laitoksen kapeisiin käytäviin. Injektoimalla geopolymeerimateriaalia Geobear palautti lattialaatat 4 mm:n toleranssiin keskeyttämättä asiakkaan liiketoimintaa.

Tämä lähestymistapa mahdollisti liiketoiminnan jatkumisen keskeytyksettä sekä täytti kaikki asiakkaan terveys- ja turvallisuuskriteerit. Prosessi vaati vain sähköä pumppujen tehostamiseen, joten se ei aiheuttanut ympäristölle vaarallisia riskejä eikä mahdollista veden saastumista.

 

Häiriöttömät ratkaisut nykyaikaisiin tiloihin

Vaikka laattojen uudelleen valaminen on perinteinen lähestymistapa, se on usein epäkäytännöllistä aktiivisille logistiikkakeskuksille, joilla ei ole varaa pitkiin keskeytyksiin.

Laatan uusiminen edellyttää raskaan kaluston paikallepääsyä, mahdollisten automaatioprosessien tai niiden läheisyyteen asennettujen laitteiden liikuttamista sekä toimenpiteitä rakentamisen melun ja pölyn hallitsemiseksi töiden aikana. Korjausaika on useita viikkoja.

Geobearin geopolymeeriteknologia tarjoaa nopeamman ja häiriöttömän vaihtoehdon. Menetelmä parantaa maaperää vain tunneissa ilman kaivuutöitä tai toiminnan pysähdyksiä. Tämä tuo lisäarvoa laitoksille, joissa suunnittelemattomat seisokit vaikuttavat haitallisesti päivittäisiin tai viikoittaisiin kassavirtoihin. Menetelmän tehokkuuden ansiosta tilat voidaan käsitellä vaarantamatta asiakkaan päivittäistä toimintaa, turvallisuutta ja palveluiden toimitusta.

Kiinteistöomistajien tulee lisätä painumisen valvonta toimintojensa kunnossapitosuunnittelussa. Mikäli painumaongelmia havaitaan, suositellaan välittömiä toimia niiden korjaamiseksi. Tällöin korjausvaihtoehtojen ymmärtäminen on tärkeää. 

Valitsemalla häiriöttömän vaihtoehdon, kuten Geobearin ratkaisun, laitosten johtajat voivat varmistaa logistiikkakeskustensa pitkän aikavälin toiminnan.

Jos haluat tutkia, kuinka Geobearin geopolymeeriratkaisu voi ratkaista painumaongelmia logistiikkakeskuksessasi, vieraile Geobearin logistiikkakeskuksista kertovalla sivulla.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

"*" indicates required fields

Vedä ja pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostomuodot: jpg, jpeg, jpe, png, gif, Tiedostojen maksimikoko: 30 MB.
    Voit lähettää meille kuvia kohteesta ja vaurioista sekä kopiot mahdollisista rakennepiirustuksista. Jos mahdollista, esimerkiksi pohjakuvaan kannattaa merkitä, missä painumaa on erityisesti havaittu ja miten paljon. Kuvien lisääminen nopeuttaa asian käsittelyä.