COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Monet rakennukset pääkaupunkiseudulla kärsivät painumaongelmista.
(25/02/2019)

Lue lisää:

 

Leveät repeämät seinissä kertovat äkkipäätöksellä suljettavan Metropolian kampuksen huonosta kunnosta Espoon Leppävaarassa

Metropolian kampuksella Espoon Leppävaarassa erottaa vanhan A-siiven vaivatta uudesta B-laajennusosasta. Vuonna 1989 valmistuneessa siivessä kuultaa betoninharmaa seinärakenne valkean maalin alta. Pelkin silmin ei tosin pysty erottamaan, että vanha osa mahdollisesti vetää uutta eli vuonna 2002 valmistunutta laajennussiipeäkin vinoon. Rakennus on painunut ja liikahtelee niin, että oppilaitos on yhtäkkiä perjantaina määrätty suljettavaksi.

 

Metropolian kampusrakennuksesta Espoossa löytyi vakavia halkeamia ja pullistumia – “Tyhjentäminen aloitettava välittömästi”

Leppävaaran kampuksen rakenteissa on ilmennyt äkillisesti lisääntyviä vakavia halkeamia ja painumia. Rakennuksen vanha osa on valmistunut 1989 ja uudempi laajennusosa 2002. Metropolian Leppävaaran kampuksen kiinteistön omistaja Espoon kaupunki kertoi kampuksen rakenteiden huonosta kunnosta 14. helmikuuta 2019 ja kehottaa Metropoliaa siirtämään kampuksen toiminnot pois Vanha maantie 6:sta.

Rakenteissa vakavia vaurioita: Ammattikorkeakoulu Metropolian 3 000 opiskelijan kampus suljetaan mahdollisimman nopeasti

3 000 opiskelijan kampuksen rakenteet ovat painuneet merkittävästi ja niissä on vakavia halkeamia. Kampuksen rakennuksia ei Espoon Tilapalvelut-liikelaitoksen mukaan kannata korjata.

Etusivu

Tuotteita, ohjeita ja vinkkejä helpompaan arkeen.

Kokonainen kerrostalo vajoaa keskellä Järvenpäätä – Savimaalle rakennettua taloa ei ole paalutettu

Jos Järvenpään keskustassa sijaitsevan kerrostalon lattialle asettaa kuulan, se lähtee vierimään asunnon toiselle seinustalle. Talo kun on painunut toisesta reunastaan pehmeään maahan ja on siksi vinossa. Vika on ollut taloyhtiön tiedossa jo pitkään. “Tämä on ollut ikuisuusprojekti. Varmaan 15 vuotta sitten huomattiin, että talo on vino”, sanoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lassi Paavonkallio.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.