COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Kuivan maaperän vaikutus rakenteille

(30/05/2023)

Mikä on kuivan maaperän vaikutus rakennettuihin rakenteisiin?

Kuivalla maaperällä voi olla merkittävä vaikutus rakennuksiin, erityisesti niihin, jotka on perustettu maaperään tai vaativat maaperän tukea. Tässä on joitakin kuivan maaperän mahdollisia vaikutuksia:

  1. Maan kokoonpuristuminen: Kun maa on kuiva, maan kosteus vähenee ja maa voi kutistua, mikä saa perustuksen laskeutumaan ja voi johtaa rakennuksen rakenteellisiin vaurioihin.
  2. Halkeilu: Kun maa kutistuu ja laskeutuu, se voi aiheuttaa perustuksen halkeamia. Nämä halkeamat voivat päästää vettä perustukseen, mikä voi aiheuttaa lisävaurioita.
  3. Liike: Jos rakennetta tukeva maaperä kuivuu liikaa, rakenne saattaa siirtyä tai liikkua. Tämä voi johtaa rakenteelliseen epävakaisuuteen ja mahdollisesti vaarantaa rakennuksen turvallisuuden.
  4. Epätasainen painuminen: Kun maa on kuiva, maaperän olosuhteet voivat vaihdella rakennuksen perustuksen yli, mikä johtaa epätasaiseen painumiseen. Tämä voi saada rakennuksen kallistumaan tai vajoamaan epätasaisesti, mikä johtaa rakenteellisiin vaurioihin ja epävakaisuuteen.
  5. Perustuksen nouseminen: Vaikka perustusten nouseminen on harvinaista, kuiva maaperä voi joissakin tapauksissa saada maan laajenemaan, mikä voi johtaa perustuksen nousemiseen. Tämä tapahtuu, kun laajeneva maa nostaa perustuksen ylös, mikä johtaa vaurioihin ja epävakaisuuteen.

Kuivan maaperän vaikutuksen lieventämiseksi rakennettuihin rakenteisiin on tärkeää pitää oikeat kosteusarvot maaperässä perustuksen ympärillä. Tämä voi sisältää menetelmiä, kuten kastelua, kasvien hoitoa tai maaperän stabilointiaineiden käyttöä.

Saattaa myös olla tarpeen käsitellä kuivan maaperän aiheuttamia vaurioita tai epävakaisuutta menetelmillä, kuten perustuksen alapuolisen tuen antamisella, geopolymeeri-injektoinnilla tai terästukien asentamisella. Geotekniset asiantuntijat, kuten Geobear, voivat auttaa määrittämään sopivimmat menetelmät kuivan maaperän vaikutuksen stabiloimiseksi rakennukseen.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.