COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Geotekninen lattian tasoitus nopeasti ja tehokkaasti

(08/06/2021)

Lattian tasoitus on toimenpide, jolle voi olla tarvetta monestakin eri syystä. Lattian nostolle tai oikaisulle voi olla tarvetta ensinnäkin rakennuksen alla sijaitsevan maaperän olosuhteiden muuttuessa. Maaperän muuttumisen taustalla voivat olla esimerkiksi pitkät sateettomat kaudet, jotka voivat kuivuuden seurauksena johtaa maaperän kutistumiseen ja sitä kautta lattian vajoamiseen ja painumiseen. Joskus lattian tasoitus voi myös olla tarpeen tulvan tai vaurioituneesta viemäristä virtaavan veden seurauksena, mikäli tulviva vesi pääsee huuhtomaan maa-ainesta ja luomaan siten tyhjiä tiloja lattian alle. 

Lattiassa voi ilmetä vajoamia ja painumia joko kauttaaltaan tai paikallisesti. Yleisesti ottaen tavallisinta on kuitenkin yhden nurkan painuminen enemmän suhteessa muihin nurkkiin. Lattian painumisen huomaa helpoimmin siitä, että lattian ja lattialistojen väliin muodostuu rako. Alas painunut lattia on ilmeeltään häiritsevä ja ajan saatossa se voi alkaa häiritä myös asumista. Liiketilan ollessa kyseessä se voi haitata liiketoimintaa vaikuttamalla esimerkiksi työn tehokkuuteen.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lattian tai betonilattian tasoitus geopolymeerillä viidessä vaiheessa

Geopolymeeri on epäorgaaninen polymeeri, jota voidaan käyttää korvaamaan esimerkiksi betonia tai muovia. Geopolymeereistä voidaan tehdä ominaisuuksiltaan esimerkiksi lujempia, vettä hylkivämpiä tai hankalia sääolosuhteita kestäviä. Geopolymeeriä voidaan säilyttää nestemäisessä muodossa siihen asti, kunnes se otetaan käyttöön.

Olipa kyseessä sitten betonilaatoista muodostuvan betonilattian tasoitus tai muun lattiamateriaalin nosto tai oikaisu, Geobearin geopolymeeriin perustuvalla ratkaisulla se onnistuu sekä suurempien että pienempien lattia-alojen kohdalla. Geopolymeerin avulla lattia voidaan tasoittaa niin omakotitalosta kuin suuremmasta teollisuuskiinteistöstäkin.

Geobearin lattian tasoitus tapahtuu seuraavalla tavalla: lattian tasoitus geopolymeerillä

1. Ennen lattian tasoitusta Geobearin oma asiantuntija tutkii kohteen ja alueen maaperän selvittääkseen sekä lattian painumisen syyn että sen, onko painuminen jo pysähtynyt vai jatkuuko se mahdollisesti.
2. Mikäli maaperän painumisen epäillään jatkuvan, ennen lattian tasoittamista vahvistetaan maaperää. Maaperän vahvistaminen tarkoittaa sitä, että syvälle maaperään injektoidaan geopolymeeriä, joka tiivistää kantavat maakerrokset parantaen sitä kautta maan kantavuutta.
3. Jos taas maaperän painumisen todetaan olevan jo pysähtynyt, geopolymeeriä injektoidaan ainoastaan lattian alle. Lattian alle injektoituna geopolymeeri täyttää ensiksi tyhjät tilat lattian alla ja alkaa sitten paisua nostaen lattiaa halutusta kohdasta.
4. Lattian tasoittamiseksi sitä ei tarvitse rikkoa, sillä työ voidaan toteuttaa lattiaan porattavien, halkaisijaltaan 12 millimetrin kokoisten injektioreikien kautta tai rakennuksen ulkopuolelta käsin sokkelin läpi. Geopolymeeri injektoidaan haluttuun syvyyteen ohuiden injektointiputkien avulla ja sekä injektointia että lattian liikettä seurataan reaaliaikaisesti koko työskentelyn ajan lasermittalaitteella. Tämän ansiosta lattia saadaan tasoitettua millimetrin tarkkuudella, ja injektointi lopetetaan, kun haluttu korkeus on saavutettu.
5. Geopolymeeri on nopeasti kovettuva materiaali. Geopolymeerillä käsitellyn alueen päältä voidaan esimerkiksi ajaa kuorma-autolla jo 15 minuutin kuluttua työn päättymisestä. Näin ollen kyseessä on erittäin nopea ja tehokas lattian tasoitusmenetelmä.

Betonilattian tasoitus

Betonilattian tasoitus onnistuu geopolymeerillä yhtä helposti kuin muutkin materiaalit. Meidän tapa suorittaa betonilattian tasoitus on sama kuin tässä yläpuolla mainittu viiden vaiheen ohje. Voimme tasoittaa suurempia sekä pienempiä betonilattioita.

Paljonko betonilattian tasoitus maksaa?

Hinta riippuu paljon kohteesta ja kuinka paljon geopolymeeria sinne pitää injektoida jotta saadaan betonilattian tasoitus tehtyä.

Geobearin geotekniset ratkaisut muihin tarpeisiin

Olipa kyseessä sitten pieni omakotitalo tai mittavan kokoinen teollisuushalli, Geobearin kehittämän geopolymeeriratkaisun avulla saadaan nostettua nopeasti ja tehokkaasti niin lattiat kuin betonilaatatkin. Tavallisesti työ tulee tehdyksi jo 1–2 päivässä, kohteen ja tasoitettavan alueen laajuudesta riippuen. Kaiken kokoiset projektit voidaan suunnitella siten, etteivät tasoitustyöt häiritse asiakkaan arkea tai liiketoimintaa.

Lattioiden ja betonilaattojen tasoituksen lisäksi Geobearin menetelmillä onnistuvat myös talojen, ajokaistojen, rautatiekiskojen ja vaikkapa lentokenttien kiitoratojen nosto- ja oikaisutyöt. Mikäli rakennuksen nurkka on painunut, koostumukseltaan paisuvaa geopolymeeriä injektoidaan suoraan perustusten alaiseen maaperään. Maaperässä geopolymeeri täyttää ensiksi tyhjät tilat, minkä jälkeen se laajenee nostattaen yläpuolellaan olevaa rakennetta. Koska työ ei vaadi lainkaan mekaanista voimaa, se on usein hellävaraisempi vaihtoehto kuin rakennuksen painuneen nurkan nostaminen tunkilla. Menetelmällä voidaan oikaista niin yksi- kuin kaksikerroksisia rakennuksia aina omakotitaloista teollisuusrakennuksiin. 

Esimerkkejä Geobearin tarjoamista ratkaisuista:
– Lattian tasoittaminen
– Vinon lattian suoristaminen
Lattian stabilointi
– Perustusten oikaisu
– Kantavien seinien nosto
Talon nosto ja oikaisu