Geobear vältti kalliit viivästykset Heathrow’n lentokentällä Isossa-Britanniassa
(16 lokakuun, 2018)

ONGELMA

Heathrow on yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä. Lähtevien, laskeutuvien ja porteille rullaavien lentokoneiden virta on jatkuva. Kun näiden painavien metallilintujen alapuolella olevat betonilaatat muuttuvat epätasaisiksi (esimerkiksi huonon viemäröinnin ja iän takia), linnut eivät pääse palaamaan pesiinsä. Laattojen vaihtaminen pakottaisi lentokentät sulkemaan porttinsa. Syntyneiden viivästysten takia esimerkiksi British Airways menettäisi noin 500 000 puntaa päivässä. Laatat vaihdettaisiin yksi kerrallaan. Paikalle pystytettäisiin rakennustyömaa, ja jokainen laatta maksaisi 20 000 puntaa. Eikä työ aina edes tehoaisi. Aikaisemmin Heathrow’lla korjatut laatat eivät pysyneet ehjinä kauaa, ja betoni halkeili jo. Niinpä Geobear astui puikkoihin.

RATKAISU

Ensin Geobear teki suunnitelman: stabiloi yön aikana niin monta laattaa kuin mahdollista, jotta portteja ei tarvitsisi sulkea ja lentokoneet pääsisivät lähtemään seuraavana aamuna ilman viivästyksiä. Nopeus oli etusijalla, sillä kaikkien porttien sulkeminen maksaisi yli 10 miljoonaa puntaa päivässä. Vahvistaakseen noin 135 laattaa Geobear työskenteli yöaikaan ja injektoi geopolymeeriään laattojen alle. Maaperässä geopolymeeri kovettui työntäen vettä pois maaperästä, nostaen laattoja ja tehden maaperästä vahvemman ja turvallisemman.

LOPPUTULOS

Heathrow’n matkustajat eivät nähneet viivästymisilmoitusta lennon numeronsa vieressä. Yhtään terminaalia tai porttia ei tarvinnut sulkea. Lisäksi koska Geobearin geopolymeeri toimii hyvin nopeasti, matkustajat pääsivät nousemaan lentokoneisiinsa suunnitellusti ja lähtemään liiketapaamisiinsa ja aurinkolomillensa. Porttien pysyessä avoinna yli 145 miljoonaa puntaa säästettiin. Myös asiakas oli tyytyväinen. Geobearin geopolymeeri-injektointi oli yli 75 % edullisempi ratkaisu kuin laattojen vaihtaminen, ja toisin kuin betoni, materiaalimme eivät ole pettäneet lähes 40 vuoden aikana kertaakaan.

Geobear on toteuttanut lähes 40 toimintavuotensa aikana yli 200 000 projektia 50 eri maassa ja osoittanut siten nosto- ja oikaisuratkaisuidensa ja stabilointiratkaisuidensa toimivuuden.

Geobear on sitoutunut Nolla tapaturmaa -tavoitteeseen ja huolehtii, että työntekijät, sidosryhmät ja ympäristö eivät altistu vaaratekijöille missään vaiheessa.

Usein kysytyt kysymykset -sivulta löydät lisää tietoa geopolymeereistä ja siitä, kuinka ne vaikuttavat maaperään.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.