COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Ehkäise talon painuminen – 5 seikkaa, jotka kannattaa tarkistaa nyt
(30/05/2020)

Painumaongelmat ovat jokaisen kodinomistajan pahin painajainen. Ne voivat vaikuttaa sekä kotisi rakenteelliseen turvallisuuteen että arvoon. Vietämme tällä hetkellä enemmän aikaa kotona kuin koskaan aikaisemmin, joten nyt on täydellinen hetki tarkistaa nämä 5 seikkaa painumaongelmien varalta.

Kodin tarkistuslista

Talon painuminen1. Kesä on täällä ja aika näyttää, miten kuuma siitä tällä kertaa tulee. Talojen painuminen on tavallinen ongelma eri puolilla Suomea, ja ongelma vaikuttaa tuhansiin kotitalouksiin ja liikekiinteistöihin. Tietyt alueet ovat maaperäolosuhteidensa vuoksi alttiimpia painumaongelmille kuin toiset. Olemme luoneet koko Suomen kattavan painumakartan, jotta voisimme paremmin kartoittaa, missä pahimmat ongelma-alueet sijaitsevat. Katso, sijaitseeko kotisi riskialueella.

2. Talon rännit voivat olla talven jäljiltä täynnä kuolleita lehtiä ja muita roskia, ja rännien tukkeutuessa sadevesi valuu herkästi talon vierustoille. Runsaat vesimäärät voivat pehmittää maa-ainesta tai huuhtoa sen mennessään saaden perustukset painumaan. Tällaisten vaurioiden ehkäisemiseksi rännit kannattaa puhdistaa vähintään kahdesti vuodessa. Nyt kun keli on kuiva ja vietämme paljon aikaa kotona, on täydellinen hetki tarkistaa rännien kunto. Vesi on tavallinen painumien aiheuttaja, joten muista pitää huolta myös salaojien ja viemäriputkien kunnosta.

3. Katsele hieman ympärillesi. Jos havaitset tiiliverhoilussa halkeamia, kiinnitä huomiota niiden leveyteen ja kulkusuuntaan. Kaikki halkeamat eivät ole vaarallisia, mutta yli 4 millimetriä leveät, 45 asteen kulmassa etenevät, ylhäältä levenevät sekä ovien ja ikkunoiden läheisyydessä sijaitsevat halkeamat voivat viitata painumaongelmiin. Älä anna vallitsevan tilanteen hidastaa ongelman korjaamista, sillä se voi johtaa vakavampiin vaurioihin.

4. Kun olet käynyt läpi talosi ulkoseinät, on sisätilojen vuoro. Tarkasta jälleen seinät halkeamien varalta, mutta huomioi myös hienovaraisemmat painumisen merkit. Niitä voivat olla esimerkiksi rypistyvä tai repeilevä tapetti sekä jumittavat ovet ja ikkunat. Kiinnitä huomiota myös jalkalistoihin, sillä joskus raot jalkalistojen alla voivat viitata lattian tippumiseen. Mikä tahansa näistä merkeistä voi viitata rakenteen liikkumiseen ja kuten todettua, suosittelemme tarkistuttamaan mahdolliset ongelma-alueet pikaisesti alan asiantuntijalla.

5. Kesän saapuessa monet suunnittelevat puutarhojaan. Puita ja pensaita ei kuitenkaan saisi istuttaa liian lähelle kotia, sillä ne voivat kasvaessaan vaurioittaa talon rakenteita. Monilla puilla on myös suuri vedentarve, mikä voi johtaa maaperän kuivumiseen ja kutistumiseen ja edelleen painumaongelmiin. Jos tontillasi on puita, jotka aiheuttavat huolta, ota yhteyttä puunhoidon ja viheralan ammattilaiseen. Älä kaada puita konsultoimatta ensin ammattilaista.

Mitä muuta minun tarvitsee tietää?

Geobear toimii tavalliseen tapaan myös näinä poikkeuksellisina aikoina. Jos epäilet talosi painuvan, varaa maksuton asiantuntijakonsultaatio. Toteutamme kartoituskäyntejä tarvittaessa myös etänä. Tämä tarkoittaa sitä, että emme vieraile lainkaan kiinteistölläsi, vaan asiantuntijamme suorittaa alustavan arvioinnin videopuhelun välityksellä. Varaa kartoitus alla olevalla lomakkeella tai soita asiakaspalvelumme numeroon 0400 400 800.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.