COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS
  • Julkiset rakennukset

Historiallisen kohteen pohja kuntoon ilman kaivuutöitä

Tausta Seaton Daval Hall on Englannissa, Borthumberlandin rannikolla sijaitseva maalaistalo. Sir John Vanbrugh suunnitteli sen vuonna 1718 amiraali George Delavalille. Nykyisin rakennus on National Trust -ympäristönsuojelujärjestyksen omistuksessa ja avoinna yleisölle. Rakennuksen alla oleva maa-aines on vuosien saatossa tiivistynyt ja huuhtoutunut osittain pois. Tarvittiin ratkaisu, jolla saataisiin pohja kuntoon ilman kaivuutöitä tai vahinkoa historialliselle rakennukselle.   […]

  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä
  • Office and Retail

Stabilointi Woodfieldsin ostosalueella

Tausta Geobear pyydettiin toimittamaan useita maaperän vahvistusprojektia Woodsfields -ostoskeskusen alueella Iso-Britannian Buryssä. Alue oli selkeästi kupruillut ja sen korjaamiseksi tarvittiin määperän vahvistusta, jotta ajotie, parkkipaikka ja palvelualue saatiin stabiloitua. Alue on rakennettu 1990-luvulla entiselle kaatopaikalle. Useat rakennusinsinöörit ja maaperätutkijat tuottivat raportteja, mm. kairausreikä – ja penetrometrikokeet ja viemäritutkimukset. Tutkimuksista selvisi, että jakava kerros oli huonosti tiivistetty […]

  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä

Painuminen pysähtyi savisen maaperän tilavuusvaihteluiden pienentämisellä

Tausta Ruotsalainen kiinteistöyritys Stendörren otti yhteyttä Geobeariin 80-luvlla rakennetusta tiilirakennuksesta, jonka huonekorkeus on 4 metriä. Rakennus on vuokrattu Enköpingin kunnalle ja sijaitsee Badhusgatanilla Enköpingissä. Painumaa oli pahimmillaan 14 cm ja se löydettiin lastauslaiturin yhteydestä, jossa kaksi lastausporttia olivat alkaneet jumittaa ja vääntyä. Vino rako oli näkyvissä kun portti suljettiin. Myös seinissä oli halkeamia. Painumisen merkit […]

  • Julkiset rakennukset

Määperän vahvistus, Yorkin sairaala

Tausta Uuden endoskopiayksikön rakennustyöt olivat meneillään, ja kun ne on saatu päätökseen yksikkö tulee olemaan modernein ja suurin Englannissa. Kyseessä on 10 miljoonan punnan projekti, ja sen arvioitu valmistumisaika oli noin vuosi. Yksikkö tulisi lisäämään kapasiteettia kolmesta hoitohuoneesta seitsemään ja siten vastaamaan paremmin endoskopiatutkimusten kasvanutta tarvetta. Yorkin sairaala rakennettiin 1960-luvun alkupuolella tiilestä. Monet sen osat […]

  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä
  • Office and Retail

Maaperän vahvistus, tyhjätilan täyttö ja laattojen nosto Coopin sisäänkäynnillä Stuvstassa

Tausta Kiinteistöpalveluja tarjoavalla L&T:llä työskentelevä Klas Lindgren johtaa Coopin päivittäistavarakauppaa Tukholman kaupunkialueeseen kuuluvassa Stuvstassa. Maa oli painunut myymälän ympärillä ja Klas otti yhteyttä Geobeariin kollegansa suosituksesta ongelman korjaamiseksi. Geobearin Nicklas Bosäter havaitsi kartoituskäynnin aikana painumista Coopin sisäänkäynnin rampeissa ja portaissa. Painuminen oli todennäköisesti jatkunut rakentamisesta lähtien ja sen uskotaan lisääntyvän muutaman senttimetrin vuosivauhdilla. Kivilaattojen ja […]

  • Julkiset rakennukset
  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä

Lisätukea Dumbartonin linnan alueella

Tausta Vuonna 1790 rakennettu vankila skotlannissa sijaitsevan Dumbartonin linnan alueella oli liikkunut 15mm vuodesta 1989 alkaen. Sen seinä poikkesi itse asiassa 145mm pystysuorasta. Kivirakennus on pystytetty kivistä tehdyille perustuksille, jotka ovat 1,2 metriä maanpinnan alapuolella. Takaseinä ja eteläpuolinen katonharja ovat lähellä kalliota, ja muut seinät ovat savisen täyttömaan päällä neljään metrin syvyyteen asti. Näiden seikkojen […]

  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä

Painuneen lattialaatan nosto 6000 m2:n alueelta geopolymeeri-injektoinnilla

Tausta Tämä Fortune 500 -listalla oleva yritys on ollut aina sähköistämisen, automatisoinnin ja digitalisaation edelläkävijä, ja sen tehtaat on varustettu edistyneillä ja suurta tarkkuutta vaativilla instrumenteilla ja laitteilla. Yksi sen tehtaista sijaitsee Shanghaissa, Jinshanin alueella, jonka maaperä on tunnetusti pehmeää. Jo pidempään kestäneen käytön jälkeen tehtaan ja varastotilojen lattioissa ja rakennuksen perustuksissa havaittiin vaihtelevissa määrin […]

  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä

Uima-allas käyttöön viikossa – projektina löyhtyneen täytön tiivistäminen

Tausta Keskisessä Isossa-Britanniassa sijaitsevan uimahallin allas tarvitsi kiireellistä maaperän tiivistystä kiertovesiputkien rikkoutumisesta syntyneen vesivuodon takia. Huomattavan vesihävikin vuoksi pääuima-allas jouduttiin sulkemaan. Putkiston korjaamisen yhteydessä tarkastettiin myös allashallin ja lastenaltaan ympäristö. Tutkimukset osoittivat, että rikkoutuneen putkiston ympärillä oleva täyttö oli enimmäkseen löyhää ja saattaisi painua edelleen, mikä voisi saada myös putkiston taipumaan. Tämä puolestaan saattaisi johtaa […]

  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä

Painuneiden lattioiden & väliseinien stabilointi Tampereen TESC keskuksessa

Tausta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa varasto- ja logistiikkatilan lattiat olivat päässeet painumaan paikoitellen useita senttejä. Myös rakennuksen väliseiniin oli syntynyt tyypillisiä painumisesta kertovia halkeamia ja murtumia, joista isoimmat ulottuivat lattiasta kattoon asti. Syntyneet painumat ja vauriot eivät haitanneet tai vaarantaneet tilojen käyttöä, mutta vakuutusyhtiön suosituksesta ongelmaan päätettiin puuttua ja rakenteet korjauttaa. Asiakkaan vaihtoehdot Ratkaisuksi valittiin Geobearin […]

  • Kaupallinen sektori - Korjaustyöt geopolymeerillä

Varastohallin lattian oikaisu eteläsuomalaisella paperitehtaalla

Tausta Varastohallin lattia oli painunut eteläsuomalaisella paperitehtaalla hankaloittaen tilan käyttöä. Painuminen oli suurinta hallin nurkassa, jossa lattialaatta oli notkahtanut jopa 100 mm. Lisäksi lattian alle oli muodostunut noin 5–10 mm:n tyhjätiloja. Painumisen seurauksena laatta oli päässyt paikoitellen halkeilemaan, ja siinä oli myös merkkejä aikaisemmista painumien korjauksista. Työn tavoitteena oli käsitellä suunnitelman mukainen alue siten, että […]