COVID-19 – AJANKOHTAISTA

KAUPALLINEN SEKTORI

INFRASTRUKTUURI

KOTITALOUDET

ETÄKARTOITUS

Betoni, geopolymeeri-injektointi ja hiilijalanjälki

(05/05/2023)

Stuck doors and windowsOnko betonin hiilijalanjälki vai laajenevan geopolymeerihartsin injektoinnin hiilijalanjälki pienempi?

Laajenevan geopolymeerihartsin injektointiratkaisun hiilijalanjälki on yleensä alhaisempi kuin perinteisen betonin hiilijalanjälki. Tämä johtuu siitä, että geopolymeerimateriaalit valmistetaan luonnollisista materiaaleista, kuten lentotuhkasta, kuonasta ja muista teollisista jätetuotteista, joita on runsaasti ja helposti saatavilla. Näitä materiaaleja käsitellään alhaisessa lämpötilassa ja vähäisellä energiankulutuksella, mikä vähentää valmistuksen yhteydessä syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

Toisaalta perinteinen betoni valmistetaan käyttäen korkean hiilidioksidipäästöjen materiaalia, eli sementtiä. Sementin tuotanto vaatii kalkkikiven kuumennusta korkeisiin lämpötiloihin, mikä vapauttaa hiilidioksidia ilmakehään. Sementin tuotannon arvioidaan aiheuttavan noin 7 % maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä.

Kaiken kaikkiaan laajenevan geopolymeerihartsien injektoinnin käyttö voi auttaa vähentämään rakennus- ja infrastruktuurihankkeiden hiilijalanjälkeä, sekä tarjota ympäristöystävällisen ja kestävän vaihtoehdon perinteisille rakennusmateriaaleille.

Ota yhteyttä

Autamme ratkaisemaan rakenteiden painumaongelmat. Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian. Voit olla myös suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme

0400 400 800

[email protected]

Geobear on ratkaissut heikon perustusmaaperän aiheuttamia ongelmia jo lähes 40 vuoden ajan. Tarjoamme ratkaisut kaikenkokoisiin kohteisiin aina pienistä asuintaloista suuriin infrastruktuuriprojekteihin. Toimialueenamme on koko Suomi.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.