10 asiaa, joilla voit nostaa kotisi myyntihintaa
(24 elokuun, 2018)

10 asiaa, joilla voit nostaa kotisi myyntihintaa

Siivoa1. Siivoa (vaikuttaa itsestäänselvyydeltä, mutta ei aina ole sitä)

Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin – siivoa. Ostaisitko itse likaisen talon? Ainakin sotku vaikuttaisi hintaan, jonka olisit valmis maksamaan talosta. Näin ollen sotku vaikuttaa myös hintaan, jonka muut ovat valmiita maksamaan talostasi. Vaikka talon pitäisi näyttää helposti asuttavalta, likaiset vaatteet eivät saisi lojua ympäriinsä, sillä aivan kuten treffeilläkin, hyvän ensivaikutelman antaminen on erittäin tärkeää.

 

2. Myy talosi silloin, kun se näyttää parhaita puoliaan

Koristaako pihaasi kesäisin kaunis puutarha tai avautuuko ikkunastasi upea näkymä kohti lumen peittämiä tuntureita? Taloa kannattaa yrittää myydä silloin, kun se näyttää parhaita puoliaan. Jos potentiaaliset ostajat ovat vaikuttuneita ympärillä olevien maisemien kauneudesta, he ovat todennäköisemmin myös valmiita kilpailemaan ja tarjoamaan enemmän saadakseen osansa tuosta aarteesta.

3. Älä myy muiden kanssa samaan aikaan

Tämä saattaa olla ristiriidassa kohdan 2 kanssa, mutta älä myy taloasi silloin, kun kaikki muutkin myyvät, sillä kysyntä ja tarjonta ohjaavat sitä, millaiseen hintaan saat talosi myytyä. Huolehdi, että kysyntää on paljon ja tarjontaa vähän maksimoidaksesi talosi myyntihinnan.

4. Varmista, että kotisi seisoo vakailla perustuksilla

Tiedetään, että painumaongelmat vaikuttavat talon lopulliseen myyntihintaan, ja talon sijainnista riippuen voidaan puhua jopa 100 000 euron kokoisista summista. Talon stabilointi geopolymeereillä tarkoittaa sitä, että taskuusi jää päivän päätteeksi enemmän rahaa, sillä stabiloinnin jälkeen talosi saavuttaa jälleen täyden markkina-arvonsa.

5. Laita kylpyhuone etusijalleLaita kylpyhuone etusijalle

Kuten me kaikki tiedämme, kylpyhuoneiden remontointi on kallista. Siksi kannattaa varmistaa, että kylpyhuone näyttää niin hyvältä kuin mahdollista ennen kuin potentiaaliset asiakkaat näkevät sen. Poista kaikki tarpeettomat kalusteet, jotta kylpyhuone näyttäisi mahdollisimman isolta. Jos lavuaarissa tai wc-istuimessa on halkeamia, saattaa niiden uusiminen olla investoinnin arvoista sen sijaan, että antaisit rikkinäisten kalusteiden vaikuttaa lopulliseen myyntihintaan. Laita kylpyhuoneesi kiiltämään ja huolehdi, että siellä tuoksuu hyvältä. Laita esille puhtaita ja kauniita pyyhkeitä, saippuoita ja ehkä jopa kukkia. Jos omistat kylpyammeen, tuoksukynttilä ja himmeä valaistus voivat auttaa potentiaalisia ostajia visualisoimaan kaikki ne rentouttavat hetket, jotka siellä voisi viettää.

6. Siivoa myös sieltä, minne he ”eivät katso”

Saatat ehkä olettaa, että vaatekomeroiden ja kylpyhuoneen kaappien sisältö on suojassa uteliaiden ostajien katseilta. Mieti uudestaan. Kaapeissa saa olla vaatteita ja tavaroita, mutta varmista, että kaapit eivät ole niitä pullollaan. Kaikkien säilytystilojen pitäisi näyttää ilmavilta ja puhtailta, koska säilytystilaa ei ole koskaan liikaa!

7. Anna jonkun muun vilkaista ensin

Jos olet asunut samassa talossa useita vuosia, on hyvin todennäköistä, että olet tullut sokeaksi talosi vioille. Et ehkä kiinnitä enää huomiota seinässä olevaan halkeamaan tai tummuneisiin tapetteihin. Entäpä Maisa-tädin tuoli – onko se todella noin ruma? Ai tarkoitatko lastenhuoneen seinien väriä? Niin, sehän oli muotia 80-luvulla. Anna jonkun muun vilkaista taloasi ja antaa puolueeton mielipide ennen kuin ryhdyt myyntipuuhiin.

8. Vietä aikaa puutarhassaVietä aikaa puutarhassa

Onko sinulla kaunis puutarha? Jos vastasit kyllä, siinä on sinun valttikorttisi ensivaikutelman luomiseen. Huolehdi, että nurmikot on leikattu, pensaat siistitty ja palaneet lamput vaihdettu toimiviin. Jos puutarha ei näytä yhtä kutsuvalta kuin haluaisit, uudet pihavalot, lyhdyt ja ruukkukukat luovat lämpimämmän ja kutsuvamman ilmeen.

 

9. Tarkista pinnat

Seinän tuijottaminen ei ehkä ole kaikista palkitsevinta puuhaa, mutta tässä tapauksessa siitä voi olla hyötyä. Erilaiset pinnat, kuten seinät, tuppaavat kulumaan ajan saatossa. Seinien maalaus ja uudet tapetit ovat pieni kuluerä verrattuna niihin lisäeuroihin, joita ne poikivat, kun myyt talosi. Kuluneet pinnat voivat saada talon näyttämään huonosti hoidetulta ja ohjaavat ostajia kiinnittämään tarpeetonta huomiota myös muihin yksityiskohtiin.

 

10. Poista ylimääräiset huonekalut, mutta älä myy kotiasi tyhjänäPoista ylimääräiset huonekalut, mutta älä myy kotiasi tyhjänä

Sohvien, tuolien ja pöytien muodostama siksakki saa kodin näyttämään pieneltä, ja isokin talo voi ”kutistua”, jos siellä on liikaa huonekaluja. Kun olet myymässä taloasi, poista kaikki sellaiset huonekalut, jotka eivät tuo ostajalle mitään lisäarvoa. Vuokraa varastotila muutamaksi viikoksi tai pyydä ystävääsi varastoimaan massiivinen nojatuolisi siihen asti, kunnes kaupat on tehty.

Talossa ei siis saisi olla liikaa huonekaluja, mutta täysin tyhjä asunto on vieläkin isompi virhe. Asiakkaan on usein vaikea hahmottaa, miltä talo tai huone näyttäisi, jos hän itse muuttaisi sinne, mutta jos talo on täysin tyhjillään, hahmottaminen on vieläkin hankalampaa. Jos myymässäsi talossa ei ole jostain syystä huonekaluja, vuokraa niitä jostakin. Se auttaa sinua saamaan talostasi paremman hinnan myyntiprosessin päätteeksi.

Tilaa ilmainen asiantuntijalausunto

Täytä lomake ja lähetä se meille. Välitämme lomakkeen oikealle yhteyshenkilölle, ja hän ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiakaspalveluumme:

0400 400 800

[email protected]

Geobearin käyttämiä menetelmiä on käytetty lähes 40 vuotta painumaongelmien ratkaisemiseen niin teollisuudessa, tieverkostossa, julkisissa rakennuksissa, liikekiinteistöissä, omakotitaloissa ja asuinrakennuksissa.

Menetelmillä voidaan ratkaista heikon perustusmaaperän ongelmat häiriöttömästi ja kustannustehokkaasti.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.